Често Задавани Въпроси

 

Задайте Вашия въпрос:   089 5474 153

или въведете номер, за да Ви се обадим ние

Убедени сме, че най-добри са информираните решения – колкото повече знае човек, толкова по-добър избор ще направи за себе си, за семейството си и за бизнеса си. затова тук сме обобщили въпросите, които най-често ни задават във връзка с борбата с вредителите. Ако не намерите отговор на въпроса, който Вас ви вълнува в момента, пишете ни. Ще се свържем с Вас възможно най-бързо, за да Ви отговорим максимално подробно. Запитванията по никакъв начин не Ви ангажират с поръчка.

Зависи от вредителя, срещу който сме третирали помещението или двора, но като цяло е нормално. Причината е, че част от препаратите – освен, че са отровни за съответния вредител, се предават между различните екземпляри. Така един вече отровен вредител „заразява“ с отровата друг, който умира по-късно. При някои вредители отровата се предава и на следващото поколение (хлебарките, например, защото се размножават изключително бързо) и тя действа дори на екземпляри, които не са били обработени директно. Препаратите, които ползваме също така имат остатъчен ефект, който продължава от 7 до 60 дни. Така се унищожават и новопоявили се вредители. Всъщност тях намирате в следващите дни, като това е най-сигурният начин да бъде унищожена цялата популация.
Повечето препарати са напълно безвредни за домашни любимци бозайници. Към някои препарати са чувствителни птиците (канарчета, папагали и др.), а насекоми, паякообразни и риби са чувствителни към почти всички. Какъвто и да е Вашият домашен любимец, предупредете за него служителя на Оргард и той ще вземе необходимите мерки да е в безопасност по време на третирането и ще Ви инструктира как да се погрижите за него след обработката.
Най-честата причина за поява на вредителите у дома не е лошата хигиена, а внасянето им отвън. Хлебарките, например, могат много лесно да влязат в жилището от общите части на сградата или от съседно жилище, където живеят необезпокоявани. Бълхите пък се срещат често на открито в града и само преминавайки през място с бълхи, те могат да се закачат по дрехите и обувките Ви и така да ги внесете вкъщи без въобще да ги забележите. Случаят с дървениците е аналогичен – ако сте били на място с дървеници, те лесно могат да попаднат в багажа, в чантите или по дрехите и така да ги донесете от някоя хотелска стая, бунгало или автобус. Те могат да издържат доста време без да се хранят, като освен това се крият изключително добре. Затова можете да разберете, че сте нападнати от дървеници много след като са били донесени отнякъде. Мухите и комарите просто влизат през отворени прозорци и врати. Същото важи и за гризачите. Защо избират именно Вашата къща? Ами защото там намират всичко каквото им трябва – сухо е, топло е и има храна. И понеже не живеем изолирани от външния свят, появата на вредители в дома не е необичайна. Необходимо е само да се вземат съответните мерки първо за унищожаването или прогонването им, а после – и за защита в бъдеще.
Препаратите, които ползваме са напълно безвредни за хората, включително и за новородени, бременни и хора с алергии. Те са произведени от водещи световни компании и са одобрени от Световната здравна организация и Министерство на здравеопазването. Единствената мярка за безопасност при пръскане, която трябва да спазвате е препаратите да не попадат директно върху бебешките играчки, върху храна или прибори за хранене. Във всички случаи служителят на Оргард на място ще Ви каже какво да направите и кои предмети да приберете, за да сте в безопасност.
Тъй като отговора на този въпрос е твърде важен, направихме за него цяла страница Защо фирма?
Кога ще видите резултат, зависи от вредителя, срещу който сме обработвали. Бълхите, комарите и мухите умират незабавно. При дезинфекция се налага да изчакате два часа, преди всички вредни микроорганизми да бъдат унищожени напълно. В случая с гризачите ефектът настъпва веднага след като животното изяде примамката. Хлебарките умират до 48 часа след обработката, а до 2-3 дни изчезват напълно.
Едната причина в някои случаи да се налага повече от една обработка е, че вредителите са от по-устойчив вид. Това се получава, когато са били третирани с неподходящи препарати и са развили резистентност към тях. Другата причина е, че популацията е прекалено голяма. И двете неща, обаче, стават ясни по време на първото третиране. Тогава служителите на Оргард ще ви кажат дали се налага втора обработка. Понеже нашата услуга е пълно унищожаване на вредителите с гаранция за резултата, ако Вашият случай е такъв, то следващата обработка е безплатна за Вас.

Смисълът на абонаментния план срещу всички вредители е да работи като застраховка. Освен това препаратите, които ползваме са с голям остатъчен ефект. Така появи ли се вредител, той попада на препарата и проблемът се решава без дори да разберете. А ако видите някакъв вредител в гаранционния срок, ние ще дойдем да го унищожим или прогоним без да се налага да плащате нищо допълнително. По този начин сте напълно защитени в бъдеще, независимо от това дали вредители ще дойдат сами или ще бъдат внесени в помещенията и имотите Ви при това на предварително ясна цена и с гаранция за резултата.

Абонаментният план се препоръчва за бизнес обекти, където се правят редовни обработки. Така с всяко третиране препаратите създават постоянна бариера пред вредителите и бизнесът е напълно защитен.

Ние познаваме вредителите от една страна, а от друга – работим с най-добрите препарати и оборудване. Затова нашата услуга не е пръскане срещу вредители, а пълно унищожаване на вредителите. Обикновено постигаме това с една обработка. Понеже знаем какво правим и как го правим, Ви даваме и гаранцията. А ако случаят Ви е по-особен – резистентни вредители или голяма популация – гаранцията го покрива, а за нас е предизвикателство да го решим. Защото за 14 години на пазара ние нямаме нито един провал.
Всички препарати, които ползваме са произведени от водещи световни компании и са напълно безопасни както за здравето на хората (включително новородени, бременни и хора с алергии), така и за домашните любимци, растенията и околната среда. Всички препарати, с които работим са одобрени от Министерство на здравеопазването и Световната здравна организация.
Обработките се извършват по всяко време на денонощието всеки ден от седмицата в зависимост от вашите възможности и желания. При избора на момент за третиране, се съобразяваме напълно с удобното за Вас време. Практиката ни е да договаряме точен час за посещението и обработката, а не часови интервал, защото ценим както Вашето, така и собственото си време.
Не е необходимо да подготвяте помещенията по никакъв начин преди обработките. Препоръчително е да не чистите специално или да подреждате и размествате мебели, защото така можете да разнесете вредителите, да промените обичайните им маршрути и да заличите следи, по които служители на Оргард се ориентират. Само когато дезинфекцираме е необходимо да почистите и да изнесете отпадъците, а при третиране против кърлежи – да окосите тревата.
Продължителността на обработката зависи от размера на площта, която се третира. Обикновено за жилища варира от 30 минути до 1 час, като в това време е включен огледа преди третирането и инструктажа след него. Ако обектът ви е различен от жилище, кажете ни каква е площта и ние ще ви ориентираме по отношение на продължителността на третирането.
Препаратите, които ползваме са абсолютно безопасни за всякакъв вид офис- и домашна техника и почти никога не се налага да се спира електрическото захранване или да се разкачат кабели, освен в случаите, когато има гнезда точно в тях. Препаратите не са опасни и за монитори и телевизори. Ако случайно бъдат напръскани, може просто да ги избършете с влажна кърпа.
Препаратите, с които работим са абсолютно безвредни за здравето на хората и не предизвикват алергични реакции. Досега не е известен случай на реакция с медикаменти. Всички препарати, които ползваме са тествани.
Обикновено поръчките от единия ден изпълняваме на следващия. Ако сутринта сте се свързали с нас и ако имаме свободен екип, може да Ви включим в графика още за същия ден (при първия ни разговор ще уточним това). Ако проблемът с вредителите е спешен, предлагаме такава услуга – обработка до 4 часа. Можете да видите надценката в страницата на съответната услуга (вредител). Спешни поръчки се приемат за градовете София, Пловдив и Варна.
Препаратите, които ползваме са напълно безвредни за хората. Някои от веществата имат мирис, но той също не е вреден, така че ако искате, можете да останете в помещението. Единствените обработки, при които трябва да излезете и помещението да остане затворено за известно време, са тези срещу бълхи и дървеници.
В повечето случаи можете да ползвате помещенията си веднага след обработката, освен при дезинфекция и третиране срещу дървеници, когато ще се наложи да изчакате два часа. При обработка срещу бълхи се налага проветряване за един час. Във всички случаи след като обработката приключи, служителят на Оргард подробно ще Ви инструктира какво следва оттук нататък – проветряване, достъп и т.н.
Причината вредителите въобще да бъдат унищожавани или прогонвани е, че носят риск за човешкото здраве, като в някои случаи този риск е значителен. От друга страна това, че виждате няколко, не означава, че са само те - някои вредители излизат навън чак когато гнездото е препълнено. И последно - колкото по-рано вземете мерки срещу вредителите, толкова по-лесно ще с отървете от тях. Навременните мерки могат да Ви спестят доста главоболия и сърбежи, затова ако имате съмнения, че са ви нападнали вредители, обадете се за безплатна консултация.
Не. Насекомите са важна част от екосистемата, в която живеем. Вредители от наша гледна точка са само онези насекоми, които представляват опасност за човешкото здраве (пренасят различни зарази) или могат да Ви навредят по някакъв начин (с ухапвания, например).

Последните изследвания в областта показват, дървениците и хлебарките могат да отключат алергични реакции и дори да доведат до развитие на астма при децата. Вещества, които се съдържат в слюнката на тези вредители, в изпражненията им и в разлагащите се тела, са алергени, които предизвикват специфични реакции като кихане, възпаление на очите, дразнене в гърлото и секрети в носа. Същите тези вещества влошават осезаемо пристъпите на астма (повече по темата - http://www.pantherpestcontrol.co.uk/news/can-pests-trigger-allergies-asthma)

Обичайно не се налага да почиствате специално след обработка. След всяко третиране служителят на Оргард ще Ви инструктира какви са следващите стъпки (т.е. налага ли се миене, проветряване и т.н.) и ще Ви обясни как да се предпазвате от съответните вредители в бъдеще.
Не, разбира се. Консултацията е напълно безплатна, независимо дали вече сте наш клиент или още не сте. Задайте ни всички въпроси, които Ви интересуват и ще получите подробни и изчерпателни отговори – ние обичаме работата си и с радост ще Ви съдействаме. Това по никакъв начин не Ви ангажира с поръчка.
Обичайно поръчките от съответния ден изпълняваме на следващия ден. Ако сте се свързали с нас сутринта, е възможно при наличие на свободен екип да Ви включим в графика за същия ден (още при първия разговор ще уточним това). Ако проблемът е наистина спешен, имаме специална услуга – обработка до 4 астрономически часа. Можете да видите надценката в страницата на съответната услуга (вредител). Спешни обработки се предлагат за градовете София, Пловдив и Варна.
Към настоящия момент работим в София, Пловдив, Варна и Сандански, както и в населените места в непосредствена близост до тях. Ако Вашата заявка е за друго място, свържете се с нас, за да Ви изготвим индивидуално предложение (то ще включва надбавка за транспорт до съответното място от най-близкия екип).
Разбира се – ние сме лицензирана фирма за дезинфекция, дезинсекция, дератизация и дезакаризация, т.е. за борба с вредители. Притежаваме всички удостоверения и разрешителни от МЗ и РИКОЗ.
След всяка обработка ние издаваме протокол за обработка, в който са описани както предприетите действия, така и ползваните препарати. Тъй като всяка обработка е с гаранция, Ви предоставяме и тази гаранция. При третиране на бизнес обекти, болнични заведения, заведения за обществено хранене и т.н. издаваме всички други изисквани от закона документи.

Безплатна консултация    089 5474 153

или въведете номер, за да Ви се обадим ние

 

В момента мобилни групи на Оргард работят в

София, Пловдив, Варна, Велико Търново и Сандански

Ако Вашият обект е другаде, свържете се с нас. Ще Ви предложим изгодна оферта за защита от вредителите.

Защо да се доверите на Оргард

  • Гаранция за всичко – защото поемаме отговорност за резултатите си
  • Цялостно решаване на проблема с вредителите на предварително ясна цена
  • Безвредни за хората и домашните любимци препарати и високотехнологично оборудване
  • Квалифицирани и отзивчиви служители, готови да отговорят на всеки Ваш въпрос
  • Дългогодишен опит – успешно се справяме с вредители вече 14 години
  • Бързина и точност – защото ценим Вашето и собственото си време

Оргард

София 1574
бул. Шипченски проход 65
телефон 089 54 74 153

e-mail: mail@orgard.eu

Работно време

Всеки ден 8:00 – 20:00 часа